Computercursus ‘Leren werken met DigiD’ bij de Bibliotheek Medemblik

Op dinsdagmiddag 8 mei start de computercursus: leren werken met DigiD.
Wil je leren hoe je een DigiD aanmaakt en daarmee goed gebruik kunt maken van digitale diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst?
De computercursus: ‘leren werken met DigiD’ helpt je op weg.
De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het online aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden het nog wat moeilijk. De computercursus ‘leren werken met DigiD’ biedt hulp. In 4 bijeenkomsten vraag je een DigiD aan en ga je deze gebruiken op websites van de digitale overheid.

Wat leer je onder andere bij deze cursus?

1. Een DigiD aanvragen en gebruiken
Voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD aan te vragen en te gebruiken.
2. Inloggen op websites en online regelen
Je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en werk.nl). Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties.
3. Zo doen we het in je eigen gemeente
Je leert de gemeente-website te gebruiken. Dit is de plaatselijke digitale wegwijzer voor alle burgers die ondersteuning zoeken op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien en sociale zekerheid.

Aanmelden:
De cursus leren werken met DigiD start op dinsdagmiddag 8 mei van 14.30 – 16.30 uur en duurt 4 weken. Deelname aan de cursus bedraagt
€ 25,00 inclusief lesboek en koffie/thee.
Voor meer informatie of om uzelf aan te melden: bel 0228 – 743 943 of kijk op www.westfriesebibliotheken.nl.