Creatieve Medemblikkers weer welkom op Bonifacius expositie

YouMedemblik - Bonifaciuskerk

Creatieve inwoners uit de hele gemeente Medemblik kunnen zich weer aanmelden om mee te doen aan de jaarlijkse grote expositie in de noordbeuk van de Bonifaciuskerk in Medemblik, dit jaar op 7, 8 en 9 september.

Creatieve Medemblikkers

Het is een overzichtstentoonstelling, die laat zien dat veel Medemblikkers verrassend prachtige kunstwerken maken. De expositie is ruim opgezet en wordt georganiseerd door de commissie Kunst en Cultuur van de Bonifaciuskerk. Het gaat niet alleen om schilderen en beeldhouwen, maar ook om vaardigheden zoals bij voorbeeld fotografie, keramiek, glas schilderen, bloemschikken, grafische vormgeving of textiele werkvormen.

De exposanten kunnen vier of vijf kunstwerken/objecten aanleveren. ,,Als het even kan, afhankelijk van de grootte en de ruimte, kunnen ze allemaal een plaatsje krijgen’’ zegt Anneke Schenk, die de organisatie van de expositie coördineert. Deelname is gratis. Ze is best tevreden met de belangstelling van de afgelopen jaren. ,,Het is verbazingwekkend hoeveel inwoners in onze gemeente op allerlei manieren creatief bezig zijn, en daarbij ook nog prachtige kunstwerken maken. Er is een groeiende belangstelling voor deze tentoonstelling. Er hebben zich nu al een stuk of tien mensen aangemeld. Als er te veel zijn moet ik mensen soms op de lijst voor volgend jaar zetten. Daarom raad ik ze aan, zich zo gauw mogelijk aan te melden.’’ Dat kan bij haar telefonisch (0227-543395) of per e-mail (schenk120@quicknet.nl).

De expositie is op alle drie de dagen geopend van 13.30 tot 16.30 uur.