Toerisme

Oudste stad van West-Friesland
In de oudste stad van West-Friesland wordt er alles aan gedaan om het bezoekers zoveel mogelijk naar de zin te maken. Trekpleisters zijn natuurlijk de havens, het kasteel, horeca gelegenheden en musea. Ook vinden er allerlei activiteiten en evenementen plaats.

Educatief
toerisme1Zo is er 6 keer per jaar een romantische markt waar allerhande oude ambachten te bewonderen zijn. Met name door haar rijke geschiedenis valt er in Medemblik nogal wat te bezichtigen wat naast bewonderenswaardig ook educatief is.

Floris de vijfde
In kasteel Radboud herleven oude tijden en waan je jezelf in de tijd van Floris de vijfde. Oer Hollands is natuurlijk de meelmolen waar nog steeds wordt gemalen. Een wandeling door het oude stadscentrum langs prachtige oude panden legt een deel van de geschiedenis van dit pittoreske stadje bloot zoals bijvoorbeeld het oude weeshuis wat tegenwoordig onderdak bied aan tandheelkundige praktijken en de notaris.

Vermaak voor jong en oud
toerisme2In het winkel centrum vind je de voor Hollandse begrippen overbekende trapgevels en gevelstenen. Mooi voorbeeld is bijvoorbeeld “de Waag” aan de Kaasmarkt waar in het verleden de kaasdragers menige kilometers hebben gelopen. Naast het oude centrum ligt het Koningin Emma park waar kinderen en ouders zich kunnen vermaken in de speeltuin, kinderboerderij of om even tegen een golfballetje te slaan.

Watersport
toerisme3Om even tot rust te komen kun je één van de gezellige terrasjes aan doen. Voor watersportliefhebbers zijn er voldoende voorzieningen om ombekommerd van een dagje op het water aan te meren in één van de 4 jachthavens. Druk bezocht zijn altijd de zeil evenementen zoals de 24-uurs race en de Spa-regatta. Naast het IJselmeer ontbreekt het Medemblik ook niet aan binnenwater.

vaarroutes
Waar vroeger de tuinders en veehouders afhankelijk waren van vaarroutes om hun waar te vervoeren kun je nu heerlijk recreëren of een rondvaart maken. Op deze manier maak je kennis met de omgeving in en rond Medemblik en zie je met eigen ogen wat dit stadje zo uniek maakt. Het uitgaansleven in Medemblik bruist als nooit tevoren. Of het nu gaat om een gezellig of exclusief dineren, nieuwe vrienden maken in het café of je in het zweet dansen op housemuziek, Medemblik heeft het.

Zeer levendige stadje
Voor iedereen is er wat te beleven in dit oude maar zeer levendige stadje. Daarom is een bezoek aan Medemblik zeer de moeite waard

Geef een reactie