Derde marktconcert 2018 in de Bonifaciuskerk door Iddo van der Giessen

YouMedemblik - Iddo van der Giessen
Iddo van der Giessen

Iddo van der Giessen verzorgt zaterdag 21 juli het derde- van een serie van vier marktconcerten in de Bonifaciuskerk van Medemblik.

Iddo van der Giessen

Iddo van der Giessen (1995) studeert orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en Kerkmuziek aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Masterclasses volgde hij bij onder andere Ludger Lohmann en Leo van Doeselaar. Daarnaast studeert hij momenteel Geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

Eerder in 2016 studeerde Iddo cum laude af in Liberal Arts & Sciences: Global Challenges aan het Leiden University College The Hague, met als hoofdrichting World Politics.

In 2017 voerde Iddo alle triosonates van Bach en orgelsonates van Mendelssohn uit in een serie van zes concerten in de Westerkerk in Amsterdam, waar hij functioneerde als vervangend organist.
Sinds 2017 is hij verbonden als cantor-organist aan de Goede Herderkerk in Rotterdam Schiebroek, hij bespeelt daar een veelzijdig, Van Leeuwen/Kramer-orgel. www.iddovandergiessen.nl

Op het programma voor het concert in Medemblik staan werken van onder meer Sweelinck, Buxtehude, Bach en de Wolf.

Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is vrij, aan de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten.

De kerk is geopend vanaf 13.00 uur waar, voorafgaand aan het concert, een expositie van Nora van Klingeren e.a. te bezichtigen is.