Deze zomer op kasteel Radboud

YouMedemblik - Kasteel Radboud - Valkenier
Valkenier - Foto: aangeleverd
Kasteel Radboud - Pier

Kasteel Radboud – Pier

Tot en met 8 januari is in Kasteel Radboud de tentoonstelling “ENTEREN!! Piraten in West-Friesland” te zien. In de tentoonstelling komen vier personages aan bod die banden met West-Friesland hadden en in allerlei varianten een piratenleven leidden. Verschillende aspecten van het piratenleven worden toegelicht en het verschil tussen kapers en piraten komt aan bod. De grote én kleine bezoeker mag zelf aan de slag met een aantal activiteiten die horen bij het piratenleven op zee. Voor de kinderen is er een speciale speurtocht ontwikkeld waarmee ze met een heuse schatkaart in het kasteel op zoek gaan naar de Schat!

Tijdens de gehele zomervakantie (alle regio’s) vindt u elke woensdag onze valkenier Birdlive op het kasteel, met een zeer afwisselend programma. Op het kasteelplein kunt u vanaf ongeveer 13 uur de prachtige roofvogels of uilen bewonderen die daar aanwezig zijn, en krijgt u volop de gelegenheid om vragen te stellen aan het team van valkeniers. In het programma komen – afhankelijk van de weersomstandigheden – afwisselend uilen en roofvogels aan bod, die elk hun eigen benadering hebben. Bij slecht weer gaan we naar binnen met de uilen, bij mooi weer zijn de vele prachtige roofvogels op het kasteelplein te zien. Birdlive heeft een grote variatie aan vogels, waarvan de prachtige zeearend misschien wel het hoogtepunt vormt. Of is het toch de prachtige kleine Amerikaanse torenvalk? U mag het zeggen!

Komt u op een andere dag? Ook dan bieden we veel vermaak: u vindt tijdens de gehele zomervakantie Oud-Hollandsche Spellen op het kasteelplein. U kunt hoepelen, steltlopen of bijvoorbeeld het aloude Koningsspel doen met het hele gezin. Voor de kinderen is er binnen een spannende speurtocht waarmee de code van onze schatkist gekraakt kan worden.