Dickensdag Medemblik

Dickensdag-arme vrouw bij vuur - Foto: Robert Gieling

Herleef de tijd van Charles Dickens in het historische Medemblik! Op vrijdag 13 december vindt de Dickensdag plaats, een unieke kerstmarkt in Dickenssfeer.

Tijdens het evenement komen de personages uit de geroemde boeken van de Engelse schrijver tot leven. Ontmoet Scrooge, Bob Cratchit, Tiny Tim, Oliver Twist en de drie geesten. Ook kunt u genieten van de vele muzikanten en koren die prachtige kerstliederen ten gehore brengen.

Tijdens de Dickensdag komen vanuit heel Nederland mensen naar Medemblik om te slenteren langs de prachtig verlichte en gedecoreerde
kramen. Van ambachtelijke streekproducten tot kerststukjes, van kleding tot brocante en woonaccessoires, van alles kunt u er vinden. Laat u betoveren door de vele prachtige kostuums, taferelen, kramen en Christmas songs!

De Dickensdag is een evenement van Stichting Evenementen Medemblik (STEM). Dit evenement is voor bezoekers geopend van 16.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in de Nieuwstraat en het Bagijnhof. De toegang is gratis, er is voldoende parkeergelegenheid.