Eerste Peut tankstations van West Friesland

‘Tanken voor je eigen club in Medemblik en Wervershoof’

De tankstations Koper Medemblik en Wervershoof worden van ‘Total’ omgekleurd naar ’Peut’. Gerda Kaarsemaker en Ton Koper kwamen tot dit besluit omdat het huidige contract met Total afliep. Beiden zijn enthousiast over de tankformule die aangesloten is bij de coöperatie De Vrije pomp. Naast concurrerende prijzen, biedt Peut een aansprekend spaarprogramma: gooi je tank vol en spek je club!

Concurrerende prijs
Ton en Gerda vonden het tijd om eens rond te kijken naar een formule die goed bij hen past en waar ze toekomst in zien. Beiden kwamen al snel uit op De Vrije Pomp: geen druk van de grote merken en een grotere vrijheid van handelen. Via de BETA (Belangenvereniging Tankstations) werden ze in contact gebracht met De Vrije Pompformule Peut. Ton: “Er was gelijk een klik. We bleken tegen dezelfde dingen aan te lopen en voelden ons gelijk goed bij waar Peut voor staat.” Het voordeel van PEUT is dat bij de inkoop van de brandstof de tussenhandel uit het proces wordt geschrapt. “Hierdoor kunnen wij onze klanten een meer concurrerende prijs aanbieden!” vertelt de pomphouder uit Wervershoof enthousiast.

Tank en Schenk
Het spaarprogramma van Peut gaf de doorslag. Gerda: “Toen we hoorden van ‘Tank en Schenk’ was de keuze snel gemaakt. Vanuit mijn betrokkenheid bij diverse besturen weet ik dat er veel goede ideeën zijn, maar dat de financiën ervoor vaak ontbreken. Met één klik op de tablet na de tankbeurt, wordt 1 cent per liter aan een club naar keuze gedoneerd. Op deze manier kunnen we verenigingen een duwtje geven en lokaal écht iets betekenen!”

Meegaan met de tijd
De komende weken wordt er hard gewerkt om de tankstations gereed te maken voor de nieuwe formule. Een veelomvattende operatie, stelt Ton met een glimlach. “Een nieuw likje verf, een ander kassasysteem, ook contactloos betalen wordt mogelijk. Het is belangrijk om als ondernemer met de tijd mee te gaan.”

Vanaf 9 maart kunnen klanten bij de Koper tankstations in Medemblik en Wervershoof kennismaken met de nieuwe tarieven en het spaarsysteem van Peut. Gerda: “Wie komt tanken, zal aangenaam verrast zijn. We hebben er veel zin in!”