Einde stoomseizoen met spetterende finale tijdens lichtjesavond

YouMedemblik - Lichtjesavond Nederlands Stoommachinemuseum
Lichtjesavond Nederlands Stoommachinemuseum

Tijdens de traditionele Lichtjesavond op zaterdag 3 november wordt in het Nederlands Stoommachinemuseum het stoomseizoen afgesloten met een spetterende finale. Het monumentale stoomgemaal uit 1869 wordt met duizenden lampjes en kaarsjes verlicht en omgetoverd tot een ‘lichtkasteel’, dat vanaf de dijk al van verre te zien is in de duisternis. In deze sprookjesachtige sfeer treden de vuurartiesten van Stageheat op. Zij showen adembenemende acts, zoals vuurspuwers die metershoge vlammen blazen.

Natuurlijk is het museum onder stoom, draait de met lichtjes behangen baggermolen én draait de locomobiel ‘Nico’ die de asfaltfabriek in de machinetuin aandrijft.

YouMedemblik - Lichtjesavond Nederlands Stoommachinemuseum

Lichtjesavond Nederlands Stoommachinemuseum

De bekende fotograaf Kenneth Stamp geeft vanavond een workshop nachtelijk fotograferen. Hobby- en professionele fotograven die hun techniek verder willen verfijnen, kunnen hier gratis aan deelnemen op vertoon van een geldig entreebewijs. Verzoek van Kenneth: neem een statief mee!

Verder tonen drie enthousiaste bierbrouwers hun ambacht in het museum. Zij geven demonstraties hoe bier gebrouwen wordt en showen de fijne kneepjes van het brouwersambacht. Ook is er de mogelijkheid om beperkt het bier te proeven. Daarnaast is er een kraam waar warme chocomel met slagroom en glühwein verkrijgbaar is. Natuurlijk is ook de horeca geopend.

Na Lichtjesavond is het museum tot half februari alleen geopend in de weekenden. Tijdens de wintermaanden zijn er diverse activiteiten in het museum, zoals de lezingencyclus en Sinterklaasevenementen. In de Kerstvakantie openen we tijdelijk opnieuw de deuren en zijn we onder stoom.

Parkeren: wij verzoeken u te parkeren op het terrein bij het Regatta Centrum. U kunt gebruik maken van de gratis pendeldienst naar het museum.

Nederlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik
Telefoonnummer: 0227 544732
www.stoommachinemuseum.nl

Openingstijden zaterdag 3 november: 10.00 tot 17.00 uur
Aanvang Lichtjesavond: 19.00 uur tot 22.00 uur
Aanvang vuurshow: 20.00 uur (buiten op terrein bij baggermolen)

Toegangsprijzen:
Jongeren (4-18 jaar) € 5,00
Volwassenen € 7,50
Museumkaarthouders Gratis