Evan Bogerd verzorgt zomeravondconcert in de Bonifaciuskerk

Organist Evan Bogerd verzorgt zomeravondconcert in de Bonifaciuskerk
Organist Evan Bogerd verzorgt zomeravondconcert in de Bonifaciuskerk

Zaterdag 4 augustus zal de organist van de Stephanuskerk in Hasselt, Evan Bogerd een zomeravondconcert op het Pieter Backer orgel in Medemblik verzorgen.

Evan Bogerd

Evan Bogerd (1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Momenteel studeert hij zijn master orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In 2016 maakte Bogerd veel indruk met zijn debuut op cd. Deze cd werd opgenomen op het beroemde Müller orgel van de Grote of St. Bavo Kerk te Haarlem. De vele recensies spraken met lof over dit document.

Bogerd volgde masterclasses aan de Orgelakademie voor improvisatie te Altenberg(Duitsland). Hij volgde hier improvisatielessen van Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker.

Evan Bogerd is als kerkmusicus verbonden aan de Waterstaatskerk te Hengelo. Daarnaast is hij organist van het befaamde Knol orgel van de Grote of St. Stephanuskerk te Hasselt en het fraaie Holthuis orgel in de Gereformeerde Kerk te Hasselt.
Dit jaar is Evan Bogerd geselecteerd voor deelname aan het Internationale Improvisatieconcours in Haarlem

Het programma dat hij voor het concert in Medemblik samenstelde vermeldt werken van Bach, Sweelinck Post en Mendelsohn. Daarnaast zal Evan in een tweetal improvisaties veel klankkleuren van het Pieter Backer orgel laten horen.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is € 8,–
De ingang van de kerk aan het Kerkplein is vanaf 19.30 u geopend.
Het concert heeft een pauze waarin u iets kunt drinken of wat kunt rondwandelen om de Bonifaciuskerk te bezichtigen.