Expositie ‘Schildersgenootschap Hallem’ in Bonifaciuskerk Medemblik

YouMedemblik - Bonifaciuskerk

Van 15 juli t/m 4 augustus wordt in de Bonifaciuskerk in Medemblik een expositie gehouden door de groep ‘Hallem Schilders’ uit Egmond. Deze groep, bestaand uit Jos Apeldoorn, Huug Zentveld en Erik Baart, hebben 25 jaar geleden hun artistieke krachten gebundeld en exposeerden sindsdien in tal van plaatsen in Noord-Holland, maar ook in Zeeland en België.
De naam van het schildersgenootschap verwijst naar de historie van Egmond-Binnen.
Aanvankelijk stond het werk van de drie schilders onder invloed van de Bergense School en het expressionisme, maar gaandeweg ontwikkelden zij ieder hun eigen stijl waarbij de figuratie nooit geheel verloren ging.
Wonend nabij de zee, met duinen, polders, vlak landschap en mensrijke gebieden hebben zij hun inspiratie voor het grijpen. Landschap en mens zijn dan ook terug te vinden in het werk van de Egmondse kunstenaars.
Naast het schilderwerk werden in de loop der tijd ook verwante paden betreden: beeldhouwwerk in hout (Jos Apeldoorn) en gips (Huug Zentveld) en (kunst)geschiedenis (Erik Baart), waardoor het ‘gezicht’ van Hallem wijzigde.

Van 15 juli t/m 4 augustus is de expositie met schilderijen en houten beelden elke middag gratis te bezichtigen van 13.00 uur tot 16.00 uur. De ingang van de Bonifaciuskerk is aan de Breedstraat in Medemblik.