Familie kapot na diefstal van juwelen overleden moeder: “We zijn razend”

De familie Koomen uit Wervershoof is er helemaal kapot van. Inbrekers hebben onder meer dierbare juwelen van hun overleden moeder en vrouw gestolen, net als andere dierbare spullen. Tegenover NH laat één van de dochters weten dat ze ‘kapot zijn van woede en verdriet’.

In de nacht van zaterdag op zondag sloegen de dieven hun slag in de woning van Kees Koomen aan de Driehuizen in Wervershoof. “Ze hebben van alles gestolen wat van mijn overleden moeder was”, vertelt dochter Julia. “Onder meer een ketting van goud met vier kinderkopjes van ons alle vier, en haar gouden trouwring waarin staat ‘Klaas 11-9-1980’.”

‘Speciaal gemaakt toen moeder vocht tegen kanker’
De gestolen juwelen hebben een enorme emotionele waarde voor de familie. “Zo is er ook een bloedkoralen ketting, armband en oorbellen gestolen. Die zijn speciaal gemaakt toen onze moeder aan de chemo zat en vocht tegen de vreselijke ziekte kanker.”

Ook het trouwboekje van Julia’s ouders en andere spullen die op hun naam stonden zijn weg, net als nog meer juwelen. “Ontzettend stom, maar we hebben er nooit over nagedacht om er foto’s van te maken. Nu pas besef je dat we alles hadden moeten fotograferen.”

De familie roept getuigen op die iets verdachts hebben gezien of wat hebben gehoord om zich te melden. Ook als er mensen zijn die één van de dierbare spullen heeft gevonden. Zij kunnen zich via Facebook melden bij Claudia Huiden-Koomen.

Bron: RTV NH