Gemeente Medemblik wil mantelzorgers bedanken met ‘Avond voor de mantelzorg’

Foto: gemeente Mantelzorg

Op donderdag 9 november 2017 organiseert de gemeente Medemblik een speciale avond voor mantelzorgers, vanaf 19:30 in het dorpshuis van Abbekerk. Deze avond is bedoeld voor mantelzorgers die iemand uit de gemeente intensief begeleiden en/of verzorgen. Op deze avond zal de theatervoorstelling “Zorgeloos” worden gespeeld en is er een kleine informatiemarkt waar regionale zorgaanbieders informatie geven.

Voorstelling
In de voorstelling “Zorgeloos” gaat theatermaakster Pythia Winia in op tal van knellende zaken rondom de mantelzorger. Zo laat zij met humor en pijn een herkenbaar en soms confronterend beeld van de mantelzorger zien. De leidende vraag hierbij is: wie zorgt er nu eigenlijk voor de mantelzorger?

Informatie
Na de voorstelling volgt een korte presentatie vanuit het kennisplatform Mantelzorg Westfriesland. Dit kennisplatform is bedoeld om mantelzorgers te informeren en te ondersteunen. Gedurende de avond wordt ook een informatiemarkt gehouden. Hier staan onder andere de wijkteams van de gemeente Medemblik, Landzijde, Geriant, MEE & De Wering, Omring, Wilgaerden, Esdégé Reigersdaal, Bermond en Leekerweide.

Oproep
Mantelzorgers kunnen zich kosteloos aanmelden voor deze speciale avond door een e-mail te sturen naar: mantelzorg@medemblik.nl. Iemand die een mantelzorger kent is uiteraard ook welkom om deze aan te melden.