Help mij naar de wereldtop!

Irene Schouten, meervoudig Nederlands Kampioen en Wereldkampioen schaatsen op de massastart, ondersteunt de 18-jarige trampolinespringer Jordy Mol uit Nibbixwoud. Omdat Jordy een jongen is die de steun volledig verdient, vraagt Irene Schouten: ‘Met een kleine bijdrage voor Jordy maakt u een groot verschil! Samen op weg naar de wereldtop, hoe mooi is dat!’ Jordy houdt een inzamelingsactie om zo de volgende (internationale) stap in zijn sportcarrière te kunnen zetten.

De crowdfundingactie ‘Help mij naar de wereldtop!’ wordt nu al gesteund door velen in West-Friesland en zeker in Nibbixwoud. De reden van de actie spreekt ieder met een sporthart aan. Nadat Jordy in 2014 begon met trampolinespringen werd hij in 2015 reeds individueel Nederlands Kampioen bij de jeugd. Het talent is nog duidelijker geworden door de 25 trainingsuren per week bij Triffis in Alkmaar. Om dichter bij school te kunnen trainen veranderde hij van school en zit nu in Alkmaar op school. ’s Ochtends om 05.30 uur op en pas om 19.00 uur ’s avonds weer thuis in Nibbixwoud. Dankzij hard werken, veel discipline en een geweldige motivatie is Jordy gaan behoren tot de absolute top in deze sport. Jordy werd in 2019 tweede op het NK individueel voor senioren en werd Nederland Kampioen met zijn team van Triffis Alkmaar. Ook heeft Jordy deelgenomen aan EK’s en WK’s in Azerbeidzjan, Rusland en Japan.

Uiteindelijk wil Jordy naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Daarvoor moet hij, ook financieel, steeds hoger springen. Het NOC*NSF en de KNGU geven geen enkele financiële vergoeding voor deze tak van sport terwijl het bedrijven van topsport door Jordy, jaar na jaar duurder wordt. Daar liggen zijn ouders wakker van. Toch willen zij hun zoon steunen om zijn Olympische droom waar te maken. Zij vinden het prachtig dat Jordy met zoveel passie zijn sport beleefd en zelfs op de jaarmarkt van Nibbixwoud gaat staan om geld in te zamelen.
Jordy weet dat er veel geld nodig is om mee te kunnen doen met internationale wedstrijden. In zijn streven wordt hij gestimuleerd door het onlangs winnen van de gouden medaille op het NK teams en zijn selectie voor worldcupwedstrijden in Baku en Brescia. Jordy is bijzonder trots om Nederland op deze mooie wedstrijden te mogen vertegenwoordigen.

Via de website van Talentboek.nl, waar Jordy een eigen pagina heeft, kan er gedoneerd worden. 100% van de ingelegde gelden gaat naar het talent. Jordy zorgt voor sympathieke persoonlijke tegenprestaties. Bakkerij Botman, de nieuwe warme bakker in Nibbixwoud, ondersteunt de actie door voor de donateurs pakken met spritsen ter beschikking te stellen.

Met de hulp van topsporter Irene Schouten én met de hulp van zijn ‘crowd’ probeert Jordy uit alle macht vóór 1 november het benodigde geld bijeen te hebben.