Informatieavond ‘omgaan met dementie’

Foto: Gemeente Medemblik
Foto: Gemeente Medemblik

De gemeente Medemblik organiseert een informatieavond voor mensen die in hun directe omgeving te maken hebben (of verwachten te krijgen) met de zorg voor een persoon met dementie.

Tijdens de avond vertellen ze meer over de (lokale) ontwikkelingen op het gebied van dementie binnen de gemeente. Daarnaast introduceren ze de dementia-App.

Meer mensen met dementie
Op dit moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Dit aantal neemt de komende jaren sterk toe, ook in de gemeente Medemblik. Het merendeel van de mensen met dementie wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat vraagt iets van de mensen in hun directe omgeving: partners, familieleden, buren en anderen die zich betrokken voelen. Ook de gemeente heeft aandacht voor de situatie waarin mensen met dementie én hun mantelzorgers verkeren en wil daarin ondersteunen. Daarom introduceren ze de dementia-App.

Dementie-App
Deze applicatie helpt bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving. Tijdens de informatieavond vertelt Pieter Hasenaar meer over de dementia-App. Hij ontwikkelde de app samen met zijn broer. Het is een heel handig hulpmiddel, zowel voor de dementerende zelf als voor mantelzorgers en anderen in zijn of haar sociale omgeving. Tijdens de informatieavond laten ze zien wat de mogelijkheden zijn en hoe de app werkt. De gemeente Medemblik vergoedt voor haar inwoners met dementie en hun mantelzorgers de abonnementskosten van de dementia-App voor het eerste jaar.

Tijd en locatie
U bent van harte welkom op een van de twee avonden.:

Maandagavond 19 juni in De Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof.

Woensdagavond 28 juni in De Dres, Lange Dres 1 in Nibbixwoud.

De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur. U kunt vanaf 19.15 uur binnenlopen. De koffie en thee staan klaar. U kunt zich aanmelden (niet verplicht, maar gewenst) door het sturen van een mailtje naar: mantelzorg@medemblik.nl.

Bron: Gemeente Medemblik