Korenfestival Medemblik, Powered by Vocal Center

Korenfestival - Fotografie Robert Gieling
Korenfestival - Fotografie Robert Gieling

Korenfestival 2018 vindt dit jaar op een zaterdag plaats en wel op 9 juni aanstaande. Nieuwkomer is sponsor Vocal Center, zij geven power aan deze dag door middel van masterclasses voor zowel publiek als koren.

De locatie van het festival is op het Achterom en het Van Houweningepark. Doorlopend zijn de optredens te volgen op twee podia. 13 Koren worden beoordeeld door een vakkundige jury; Join’s Meeting uit Wieringerwerf, Ooker uit Blokker, Pop4You uit Venhuizen, Popkoor 4 You uit Kampen, Popkoor Equality uit Medemblik, Popkoor Prestige uit Hoorn, Popkoor Puur uit Benningbroek, Popkoor Remix uit Almere, Pop-Musicalkoor uit Purmerend, Saensation uit Zaandam, Popkoor Scala uit Roelofarendsveen, A-meezing uit Den Helder en Popkoor Stembent uit Edam.

Winnaars 2016 en 2017

Popkoor Remix is de winnaar van 2017, een excellent koor uit Almere die al vele prijzen heeft mogen binnenslepen op diverse festivals. Waardige tegenstander uit Wieringerwerf, Join’s Meeting, is de trotse winnaar van het Korenfestival in 2016.

Straatoptredens

Ook dit jaar zullen er op diverse plekken straatoptredens worden verzorgd door de koren. U komt ze tegen op de Oosterhaven, de Nieuwstraat en de Kaasmarkt.

Nadere info over de deelnemende koren en de tijden zijn op de facebookpagina te vinden.
De organisatie hoopt op prachtig zonnig weer en doet er alles aan om er wederom een sfeervolle en swingende dag van te maken.