Laatste zomeravondconcert 2019 in Medemblikker Bonifaciuskerk

Organist Jos van der Kooy - Foto: aangeleverd

Organist Jos van der Kooy bespeelt 24 augustus het Pieter Backer orgel en het koororgel in de Bonifaciuskerk van Medemblik.

Hij stelde een programma dat begint op het koororgel met een vijftal genoteerde improvisaties van Piet Post. Op het Pieter Backer orgel speelt hij werken van Sweelinck, Buxtehude, Handel (delen uit de Messiah) , Mendelsohn (sonate 6) en van Calliope Tsoupaki “Pour Notre Dame”. Een werk dat dit jaar gecomponeerd naar aanleiding van de brand in de Notre Dame in Parijs. Tot besluit zal Jos van der Kooy improviseren, dus nooit eerder gehoorde muziek klinkt dan op het eeuwenoude orgel van de Bonifaciuskerk

Jos van der Kooy (Rotterdam, 1951) is cantor en organist van de Westerkerk in Amsterdam en organist van de Raad van State te ’s-Gravenhage. Van 1990 tot zijn pensionering in 2017 was hij stadsorganist van de Grote – of Sint Bavokerk in Haarlem, waar hij nu vaste gastorganist is.

Hij doceert hoofdvak orgel aan het Koninklijk Conservatorium in ’s-Gravenhage en aan de Universiteit Leiden.

Hij concerteert in binnen – en buitenland. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Hij is een vermaard improvisator en erkend pleitbezorger voor hedendaagse muziek.

informatie: www.josvanderkooy.com

Het concert begint zaterdag 24 augustus om 20.00 uur, De ingang van de kerk aan het Kerkplein is geopend vanaf 19.30 u. De toegang kost € 10,00, in de pauze kunt u gratis een kopje thee of koffie drinken en rondkijken in het eeuwenoude kerkgebouw.