Lezing “De tuinbouwveilingen van Medemblik”

YouMedemblik - OVK veiling
Foto: aangeleverd

In verband met de te grote opkomst op 24 februari heeft het bestuur deze avond gepland om de vele teleurgestelden alsnog gelegenheid te geven deze tweede presentatie bij te wonen.

Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging “Medenblick” nodigt de leden en belangstellenden hierbij uit voor een bijeenkomst, die zal worden gehouden op vrijdag 10 november 2017, aanvang 20.00 uur.
In de zaal van het “Sint Pieter” Ridderstraat 9 te Medemblik zullen Atze Kamma en Arnold de Greeuw een dia avond verzorgen met de titel:

“De tuinbouwveilingen van Medemblik”

De avond is mede voorbereid door Floor Ruiter, Jan van der Lee, Jos Ruiter en Sjaak Pronk.

Eind 19e eeuw begint in het Achterom de eerste veiling.
De veiling heeft vervolgens een roerige tijd ondergaan, die gekenmerkt wordt door afsplitsing van veilingen, verhuizingen van veilinggebouwen, de tweede wereldoorlog, het samengaan tot de MEO en de uiteindelijke sluiting in 1972.
De presentatie zal een chronologisch overzicht geven met diverse foto’s van de veilinggebouwen, schuiten, treinen en vrachtwagens.
Ook zullen diverse bekende figuren langs komen.

Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging “Medenblick” hoopt u te mogen verwelkomen op deze interessante avond waarin meer duidelijk wordt over de veilingen van Medemblik.

Entree voor niet-leden € 4,=

info@okv-medenblick.nl
www.okv-medenblick.nl