Medemblik Nautiek, Let’s get nauti

YouMedemblik - Medemblik Nautiek
Robert Gieling Fotografie

Een stroom aan watervermaak, mooie samenwerkingen en nobele acties. Het gebeurt allemaal in Medemblik van 22 tot en met 27 mei. Een week die in het teken staat van wind, water en winnaars. De wereld komt naar Medemblik. Wie heeft het? Een mooi portie zeilen wordt gepresenteerd tijdens de Delta Lloyd Regatta en ‘de final day’ 27 mei staat voor swingende Waterzooi tijdens Medemblik Nautiek in en om de Oosterhaven.

Optimist on Tour
In samenwerking met de scholen worden er van 22 – 24 mei zeilclinics georganiseerd onder schooltijd. De clinics zijn voor scholieren van groep 5 tot en met 8 uit de gemeente Medemblik. Na schooltijd en op zaterdag 27 mei tijdens Medemblik Nautiek, is er voor kinderen vanaf 7 jaar open instuif; zeilen in de Optimist, lopen in een aquabal, suppen en kanoën in de Oosterhaven.

Medemblik Nautiek 27 mei

YouMedemblik - Medemblik Nautiek

Robert Gieling Fotografie

Het leukste familie wateruitje van West Friesland! Voor de hele familie is er puur waterentertainment tijdens Medemblik Nautiek. Zowel op de kade als in de Oosterhaven. Zoek je spanning en wil je spetteren, dan kun je balanceren op een slackline, een zeewand beklimmen, broodjes bakken, een wedstrijdje zeilen hijsen, meevaren met de helden van de KNRM, razen in power ribs en proeven van het zeilen op een kajuitboot. Je kunt je gratis inschrijven op de kade. Dit geldt eveneens voor de clinics van de Optimist on Tour. Laat je kans dus niet varen om te proeven van deze spetterende waterfun.

Swingende kade

Ook is er heuse ‘rocking pret’. Deze spat eraf tijdens de podiumvoorstellingen van SG de Dijk en Dansschool Dazzling. De talenten pronken met hun kunsten en maken de sfeer compleet op de Oosterhaven.

Goed doen met smakelijke Waterzooi
Naast al het vertier op en aan het water wordt er een week voor, tijdens en na Medemblik Nautiek smakelijke ‘Waterzooi’ geserveerd in de restaurants langs de Oosterhaven en bij Trattoria MED aan de Vooroever. Deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Een nobel gebaar en een voorbeeld voor velen, deze samenwerking van horecaondernemers.

YouMedemblik - Medemblik Nautiek

Robert Gieling Fotografie

Deelname aan de waterpret is op eigen risico. Het ponton voor restaurant Costas in de Oosterhaven is te betreden vanaf 7 jaar door kinderen met een zwemdiploma. Voor de diverse wateractiviteiten kun je je op de kade kosteloos inschrijven. Zwemvesten zijn aanwezig!

Kijk voor alle waterpret en het hele Medemblik Nautiek programma op medembliknautiek.nl

HET PROGRAMMA

OPEN CLINICS
22 – 24 mei
Gratis (leren) zeilen, kanoën en suppen, zonder je vooraf aan te melden.
Maandag 15.00 – 17.00 uur
Dinsdag 15.00 – 17.00 uur
Woensdag 15.00 – 17.00 uur

SWINGENDE WATERZOOI
Zaterdag 27 mei
Water- en kadeactiviteiten inclusief open clinics
12.00 – 17.00 uur

Podiumvoorstellingen
13.30 – 16.00 uur