Medemblik steunt actie ‘Snoeihard tegen Kanker’

Het snoeiseizoen voor de Taxus komt er weer aan. In samenwerking met Stichting ‘Taxus voor Hoop’ en HVC zamelen we het snoeisel van de Taxus Baccata in. Deze hagen en struiken bevatten baccatine, een belangrijk grondstof voor chemokuren. Elke volle bak met taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie.

Zo werkt Taxus voor Hoop
Stichting Taxus voor Hoop zamelt zo veel mogelijk snoeisel in en voorziet chemo-producenten daarmee van grondstof. Per volle bak gaat er een donatie van 30 euro naar Pink Ribbon, de organisatie die zich inzet voor bestrijding van borstkanker.

Helpt u mee?
Snoei alleen de jonge taxusscheuten in lengtes van maximaal 30 centimeter. Vang ze apart op in een doek of zeil, zo blijft het snoeisel schoon en zuiver. Alleen snoeisel verwerken waar geen ander materiaal doorheen zit, kan worden verwerkt. Tussen 15 juni en 31 augustus kunt u dit inleveren bij de volgende gemeentewerven: Wervershoof (Nijverheidsweg 16), Medemblik (Dissel 7b) of Wognum (Raadhuisplein 2). Dit kan op maandag t/m donderdag van 07.00 tot 16.15 en vrijdag van 7.00 tot 12.00 uur. U kunt het snoeisel ook in een speciale bak bij het HVC afvalbrengstation plaatsen.

Kijk hier voor meer informatie en snoei instructie

Bron: gemeente Medemblik