Een nieuwe activiteit bij Stichting DAS; 60+ Wandelbootcamp

Wandelbootcamp - Foto: aangeleverd

In het kader van “blijf fit” voor senioren, heeft Stichting De Actieve Senioren (DAS) te Medemblik een nieuwe, uitdagende activiteit aan de activiteitenkalender toegevoegd. Dit omdat de Stichting als doel heeft het organiseren van sportieve, culturele en educatieve activiteiten ten behoeve van senioren, woonachtig in de gemeente Medemblik. De Stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten. En dan is er nu dus een nieuwe activiteit nl. wandelbootcamp.

In beweging blijven is goed voor de mens dat weten we allemaal wel. En toch bewegen senioren lang niet zoveel en zo vaak als goed voor ze zou zijn. En als het bewegen lastig wordt doordat het lichaam ouder wordt, lijkt rustig aan doen een logische en misschien zelfs goede keuze. Maar niets is minder waar. Wie regelmatig beweegt voelt zich beter, want bewegen is goed voor het lichaam. Beweging vermindert de kans op hart- en vaatzieken, hoge bloeddruk en suikerziekte. Reden genoeg dus om in beweging te blijven, wat de leeftijd ook is. En een goede manier van bewegen is de wandelbootcamp.

Tijdens de wandelbootcamp wordt wandelen afgewisseld met diverse oefeningen; spierversterkend, balans, flexibiliteit en core. Je doet oefeningen waarbij je voornamelijk met je eigen lichaamsgewicht werkt en met alles wat we onderweg tegen komen (bankjes, hekken et cetera). Een lekkere buitentraining in een ontspannen gezellige sfeer. De wandelbootcamp is uitermate geschikt om je conditie te onderhouden en te verbeteren, je (mentaal en fysiek) fitter te voelen, je spieren te verstevigen en je stabiliteit te vergroten. Tijdens de training verplaatsen we ons kriskras over de Vooroever en de binnenstad van Medemblik. Iedere training is anders.

Stichting DAS biedt u nu deze nieuwe activiteit aan in samenwerking met ‘Aan de bak met Esther’ uit Medemblik. Esther Bakker is gediplomeerd sportinstructrice en heeft al heel wat (wandel)bootcamptrainingen georganiseerd en heeft dus ruime ervaring met deze vorm van lichaamsbeweging.

Op zaterdag 3 maart aanstaande start ‘Aan de bak met Esther’ een 10 weekse wandelbootcamp voor 60-plussers (heren en dames), van 10.15 uur tot 11.15 uur. Bent u geïnteresseerd en wilt u meedoen, neem dan contact op met Esther Bakker, telefoon: 06-10368988 of mail naar info@aandebakmetesther.nl. Meer informatie vindt u op de website: www.aandebakmetesther.nl. Informatie over de overige activiteiten van Stichting DAS is te verkrijgen bij Paul Stam, telefoon 0227-543195.