Nieuwe traditie in Medemblik

De Kerstman richt zijn toespraak aan wethouder Fit en Nederpelt. Foto: Pascal van As

De tweede editie van het evenement Schaatsen op het Plein, gelegen in het centrum van Medemblik, is nog altijd in volle gang. Toch is het meer dan alleen schaatsen wat dit plein de bewoners van het stadje biedt. Door het organiseren van allerlei kleinere evenementen rondom het schaatsplein, ontstaat een heus winterprogramma.

Deze editie, die nog t/m zondag 8 januari loopt, heeft al heel wat mensen op de been gebracht. Een uitgebreider programma zoals organisator Peter Commandeur het graag ziet, is nog in wording. ‘’We hebben dit jaar de kerstvakantie officieel in laten luiden door niemand minder dan de Kerstman!’’, vertelt Peter. Op vrijdag 23 december arriveerde deze hoogst persoonlijk, samen met een elftal kerstelfjes op het plein van de Bonifaciuskerk. Voor deze gelegenheid was het rode Citytours-busje compleet met lampjes versierd, zodat deze als moderne arrenslee fungeerde. Na een korte toespraak, die werd bijgewoond door de wethouders Joset Fit en Harry Nederpelt van gemeente Medemblik, mocht de kleinste kerstelf de kerstvakantie inluiden door de bel te laten klinken. Een vuurwerkshow geprojecteerd op de kerktoren en een plaatselijke sneeuwbui maakte het sprookje compleet.

“Hoe mooi zou het zijn als hiermee een nieuwe traditie is geboren?”, aldus Commandeur. “Dit is natuurlijk nog maar het begin”, vervolgt hij. “We willen dit heel graag verder uitbreiden. Denk hierbij aan ijshockeywedstrijden, een kleine kerstmarkt op het plein, een curling-competitie, noem maar op!” Peter wil Medemblik een echt winterprogramma rijker maken. Een waarbij mensen vanuit de hele regio hier naartoe willen komen. ‘’We nodigen ook de bezoekers van de vakantieparken van harte uit op ons schaatspleintje. Iedereen is welkom om een mooi en gezellig winterseizoen bij ons in Medemblik te beleven!”

Op vrijdag 6 januari wordt op het Schaatsplein een nieuwjaarsreceptie georganiseerd voor alle sponsoren die deze editie van Schaatsen op het Plein mede mogelijk hebben gemaakt. Ook geïnteresseerde ondernemers of anderzijds betrokkenen zijn hierbij hartelijk welkom. De nieuwjaarsreceptie begint om 16.00 uur. Aansluitend wordt vanaf 19.00 uur een vrijwilligersavond gehouden met winterbarbecue.