Nieuwjaarsconcert Redbad Kwintet in Kasteel Radboud

YouMedemblik - Redbad Kwintet
Redbad Kwintet

Zondag 13 januari wordt het concertjaar in Kasteel Radboud geopend door het Fries/Syrische Redbad Kwintet met een prachtig nieuwjaarsconcert. Het concert start om 14.30 uur en kost € 12,50 per persoon. Tickets zijn verkrijgbaar via kasteelradboud.nl/agenda en aan de deur.

Op het repertoire staan werken van diverse componisten uit verschillende stijlperiodes. Variërend van Barok tot Romantiek en hedendaagse muziek. Van de statige Arrival of the Queen (Händel) tot meeslepende dansmuziek van de Argentijnse Astor Piazzolla.

Het strijkkwintet bestaat uit twee violisten, altviolist, cellist en contrabasspeler. Tijdens het Nieuwjaarsconcert in Kasteel Radboud voegt ook een trompetsolist zich bij het gezelschap.

Leuk detail is dat het Kwintet de naam Redbad draagt. Naar de Friese koning, waar ook Kasteel Radboud naar is vernoemd. Hoewel niet alle leden van het strijkkwintet van oorsprong uit Friesland komen, hebben ze allen veel affiniteit met de provincie en cultuur van Friesland. Kom zondag 13 januari genieten van deze bijzondere combinatie muziekkanten in Kasteel Radboud!