Opening vernieuwde Martinus

Martinus
Martinus

Vrijdag 24 mei vindt de feestelijke opening plaats van het vernieuwde Martinus. De woonzorglocatie van Omring is gevestigd in Medemblik en herbouwd op de oorspronkelijke locatie met een nieuwe filosofie: net zo fijn wonen als thuis, maar beschermd en verzorgd.

Rust, ruimte en eigen regie
Bewoners van het nieuwe Martinus beschikken over een ruim en licht tweekamerappartement met eigen badkamer en keuken. In de vijf inpandige buurtkamers kunnen bewoners elkaar ontmoeten. Ze kunnen daar samen eten, maar dat kan ook in hun eigen appartement. De regie ligt bij bewoners zelf. Net zoals thuis.

Wonen bij Omring
Omring ontwikkelt nieuwe woonzorglocaties die aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en de veranderende zorgvraag. “Zo ligt er meer nadruk op individuele keuzevrijheid en positieve gezondheid”, vertelt Marcel Rosendaal, Directeur Vastgoed bij Omring. “Mensen willen zo zelfstandig mogelijk wonen, met ondersteuning op bepaalde gebieden. Daar sluiten we op aan met onze gebouwen. Voor mensen met een meer intensieve zorgvraag creëren we een prettige, ruime woonomgeving, met een mooi evenwicht tussen vrijheid en veiligheid.”

Vastgoedontwikkelingen
Martinus is niet het enige nieuwbouwproject van Omring. Zo is in oktober 2018 de bouw gestart van een nieuw woonzorgcomplex in Julianadorp. En op de tekentafel liggen momenteel nieuwbouwprojecten in Andijk, Bovenkarspel en in Den Burg (Texel). Elk project heeft een eigen karakter en past bij de zorgvraag en couleur locale van de omgeving.

De Woonschakel
Voor woningcorporatie De Woonschakel geldt dat samen met het vernieuwde Martinus ook de omliggende seniorencomplexen Kleyenburg en Sint Maartenshof worden aangepakt. Albert Gieling, directeur van De Woonschakel, stelt “Medemblik mag trots zijn op het gevarieerde aanbod voor senioren vlakbij winkelvoorzieningen, er valt wat te kiezen voor woningzoekenden van 65 jaar en ouder met of zonder zorgvraag”. Daarnaast is er bij beide partijen veel waardering voor huurders en omwonenden, hoe zij omgegaan zijn met de overlast tijdens de nieuwbouw en verbouwingswerkzaamheden.

Tags