Oudercafé “koffie met een rietje” opent begin oktober deuren

Vanaf 4 oktober a.s. openen de deuren van Oudercafé “Koffie met een rietje”. Dit initiatief is opgezet om ouders met vragen over kinderen en opvoeden met elkaar in contact te laten komen. Op de woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 zijn ouders met hun kinderen van harte welkom in kinderdagverblijf Smallsteps te Medemblik. De entree is gratis en is inclusief koffie, thee en limonade.

Als ouders kun je ook best iets aan elkaar hebben. Dat is de insteek van het lokale initiatief om een plek te creëren waar ouders elkaar ontmoeten. Naast vragen over de opvoeding van (hun) kinderen is het voor ouders bij uitstek ook een mooie gelegenheid om ervaringen te delen en sociale contacten op te doen. Uiteraard zijn kinderen ook welkom: voor hen is er voldoende speelgoed beschikbaar om (samen) mee te kunnen spelen.

Buiten de lijntjes
Het onderwerp van de eerste bijeenkomst op 4 oktober is “buiten de lijntjes”, wat aansluit op het thema van “de week van de opvoeding”, die in dezelfde week wordt gehouden. Dit thema gaat in op vragen over goede opvoeding en aansluitende zorg en ondersteuning. Desgewenst kunnen in de komende bijeenkomsten andere thema’s worden behandeld als eten, luisteren, slapen en zindelijk worden. Ook workshops kunnen in de toekomst in het oudercafé worden gegeven.

Oproep
De sfeer van het oudercafé is open en laagdrempelig. Ouders die graag een specifiek thema behandeld willen zien, of misschien graag zelf willen organiseren kunnen zich hiervoor aanmelden bij het wijkteam Midden van de gemeente Medemblik op (0229) 85 60 00 of via info@medemblik.nl.