Oudheidkundige Vereniging ‘’Medenblick’’

Oudheidkundige Vereniging ‘’Medenblick’’
Oudheidkundige Vereniging ‘’Medenblick’’

Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging “Medenblick” nodigt de leden en belangstellenden hierbij uit voor een bijeenkomst, die zal worden gehouden op vrijdag
22 maart 2019, aanvang 20.00 uur.
In de zaal van het “Sint Pieter” Ridderstraat 9 te Medemblik zal Peter Swart een avond verzorgen over een onderwerp met de titel:

Ontdek de Gouden Eeuw in Medemblik

In de Gouden Eeuw maakte Medemblik een onstuimige groei door: er werden drie havens aangelegd en honderden nieuwe huizen gebouwd. De economische pijlers van deze groei waren scheepvaart en de handel in Scandinavisch hout. Schepen uit Medemblik voeren naar het Oostzeegebied, Zuid-Europa en West-Indië.

De havens en het stratenplan uit deze bloeiperiode zijn grotendeels bewaard gebleven en verspreid door Medemblik vinden we nog 17e-eeuwse trapgevels. Ook worden overblijfselen uit de Gouden Eeuw aangetroffen in de grond, onder water en achter recentere voorgevels.

Dankzij het rijke stadsarchief komen we meer te weten over de mensen en verhalen achter de oude huizen en andere overblijfselen. Peter Swart neemt u mee op ontdekkingstocht. U maakt kennis met Christiaan in de Zwarte Os, Tjeert Koekebakker, de muzikale Hendrik Prins en andere Medemblikkers uit de Gouden Eeuw.

Zij hopen u te mogen verwelkomen op deze interessante avond.
Entree voor niet-leden € 4,=
Ze hebben nog niet van alle leden het ingevulde AVG formulier ontvangen. Graag aanleveren!

info@okv-medenblick.nl
www.okv-medenblick.nl