Parochieveiling Martinuskerk

Een rondleiding door een Medembliks bedrijf, of misschien altijd al een iPad gewild? De parochieveiling in de Martinuskerk is vanaf 1 maart weer van start gegaan. Op deze veiling worden verschillende producten of arrangementen aangeboden door ondernemers uit Medemblik en omgeving en worden voor een vaste prijs verkocht.

Emiel Bodewes, Suzanne Pennekamp, Bas van der Lee en Ruud van Hekken organiseren deze 59e editie. De drie laatstgenoemden zijn er dit jaar nieuw bij en gaan zich volledig inzetten om ook dit jaar weer een hoog bedrag op te halen. ”Vorig jaar hebben we wel €16.000 bruto opgehaald!”, vertelt Emiel Bodewes trots. ”De opbrengst van de veiling gaat helemaal naar het onderhoud van ons kerkgebouw, verenigingshuis en de pastorie.”

Vorig jaar is begonnen met een nieuwe manier van veilen. ”Geïnteresseerden kunnen op twee manieren meebieden op onze ‘koopjes”’, begint Emiel. ”Door heel Medemblik worden ongeveer 1500 exemplaren van onze veilingcatalogi verspreid. In deze catalogus staat een overzicht van al onze ongeveer honderd kavels en een inschrijfformulier dat mensen kunnen invullen. Het meest wordt toch gebruik gemaakt van onze veilingsite, waar de producten online te bestellen zijn!”, legt hij trots uit. ”Vorig jaar, toen dit voor het eerst mogelijk was, werd 95% via internet besteld.” De Kavelveiling van de Martinuskerk loopt nog t/m 23 maart.

I.: martinuskerkmedemblik.nl/veiling
facebook.com/parochieveling Medemblik2017