Roden Girl Choristers en Sietze de Vries 6 mei in Bonifaciuskerk Medemblik

YoumMedemblik - Roden Girl Choristers - Bonifaciuskerk
Roden Girl Choristers - foto: aangeleverd

De Roden Girl Choristers en organist Sietze de Vries concerteren op zondag 6 mei in de Medemblikker Bonifaciuskerk.

Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers, bestaat sinds september 2000 en zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland.

Chorister

Jonge meisjes worden in het opleidingstraject voorbereid op een auditie als chorister. Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren Studiereizen naar Engeland, met masterclasses door collega-dirigenten, vinden met enige regelmaat plaats. Uitwisselingen met collega-koren uit Engeland, zoals dat van St. John’s College, Cambridge en het University Choir van St. Andrews dragen ook bij aan de muzikale vorming van de choristers.

Met ongeveer 20 concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers een grote schare enthousiaste toehoorders. Het koor heeft radio- en televisieopnames gemaakt voor Radio 4, IKON en de EO. De choristers werken mee aan grote producties voor koor en orkest, zoals Carmina Burana van Carl Orff en Mass of the children van John Rutter.

Een aantal van de oudste solisten vormt samen een eigen ensemble, de Roden Girl Voices.

De vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries. www.rodengirlchoristers.nl

Organist

Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus.
Hij ontving zijn orgelopleiding onder anderen van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde docent studeerde hij eveneens improvisatie, net als bij de illustere Jan Jongepier. Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag, maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen.
Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in Europa, maar ook in de Verenigde staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus conservatorium te Groningen en hij is organist van de Martinikerk te Groningen. Naast zijn werk als concerterend en docerend organist, is Sietze de Vries internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel.

Het programma voor 6 mei bevat vrijwel uitsluitend muziek van Engelse bodem. Enkele namen zijn Purcel, Blairstow en Elgar. Sietze de Vries zal op het Pieter Backer orgel tweemaal improviseren.

Orgel, organist, koor en de prachtige akoestiek van de Bonifaciuskerk spannen samen om het publiek een onvergetelijke muzikale zondagmiddag te bezoergen.

Het concert begint om 15.00 uur. De ingang van de kerk aan het Kerkplein is open vanaf 14.30 uur.

De toegangsprijs voor dit concert is € 10,–