Sint Pieter op zonnestroom

Energie neutraal is het Sint Pieter nog lang niet, maar de eerste stap is gezet. Op het dak van het Medemblikker verenigingsgebouw (Gazellenzaal) liggen al twintig zonnepanelen. De Martinusparochie hoopt er nog zo’n veertig bij te kunnen plaatsen. Het gebouw Sint Pieter wordt gebruikt door het verenigingsleven van Medemblik en heeft een héél belangrijke, sociale functie voor jongeren en ouderen in deze stad en dat willen ze graag zo houden. 

Financieel is dit wel lastig voor het Sint Pieter, want ze doen het zonder subsidie. Dus het is belangrijk dat de kosten zo laag mogelijk zijn. Met de 20 zonnepanelen wordt er nu al in ieder geval op energiekosten bespaard; per jaar zo’n € 1.800,- . 

Als energiebespaarders, ontving het Sint Pieter subsidie voor de aanschaf van de zonnepanelen, maar dit was lang niet genoeg voor de plannen om het gebouw energieneutraal te maken. Team Energiebesparingen Sint Pieter geeft daarom obligaties uit van € 50,- per stuk om extra zonnepanelen aan te kunnen schaffen. 

Obligaties 

Tot nu toe zijn deze obligaties te koop aangeboden aan de kerkgangers, maar de parochie wil ze aan alle Medemblikkers en bedrijven aanbieden. De obligaties worden in tien jaar uitgeloot. Dit houdt in dat de kopers hun investering na tien jaar helemaal terugkrijgen, want bij dit soort zaken gaan de kosten voor de baten uit. 

Er is een commissie in het leven geroepen die dit soort zaken beheert en in 2020 worden de eerste obligaties uitgeloot en vastgelegd bij Notaris De Raad Reinders. 

Wilt u dit steunen, dan kunt u obligaties aanschaffen. Maar u
kunt natuurlijk ook een bijdrage doen op bankrekeningnummer. NL72RABO0333013824. Wilt u meer weten, stuur dan een e-mail naar jackhoogendijk@icloud.com of e.c.bodewes@online.nl. 

Dit project wordt gerealiseerd door Zonzo, dé specialist in zonne-energie in Noord-Holland. Zonzo adviseert, levert en installeert zonne-energie-oplossingen aan consumenten en bedrijven. 

Namens Team Energiebesparingen Sint Pieter dank voor uw medewerking.