Special Olympics Team NL is klaar voor de strijd!

Afgelopen weekend zijn de eerste stappen gezet naar de Special Olympics World Summer Games 2019. In maart zullen ook Sophie Oud, René van Diepen en Kelly Schouten (als coach) van Radboud inlineskating met hun sportdroom naar Abu Dhabi gaan. Deelname aan de World Games zal het leven van Sophie, René en Kelly voorgoed veranderen. De sporters zullen boven zichzelf uitstijgen wat betreft sportprestaties, maar vooral in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Dit weekend maakten de leden van Radboud inlineskating uit Medemblik voor het eerst kennis met heel Special Olympics Team NL in hun voorbereidingen op weg naar goud! In Baarn leerden de in totaal 65 sporters, 23 coaches en 9 stafleden van Team NL elkaar beter kennen via kennismakingsspellen en -opdrachten.

Advies en training van acteur Peter Faber

Sport commentator Henk-Jan Kerkhoff gaf een mediatraining aan de sporters van Team NL, zodat zij weten hoe ze met media-aandacht om moeten gaan. ‘’Sommige sporters zijn aan het begin erg verlegen, maar vaak laten ze in een klein uur al hele mooie stappen zien’’, aldus Henk-Jank Kerkohoff. Nicoline Mulder heeft gewoond in Abu Dhabi en vertelde de sporters over de do en de don’ts in Abu Dhabi. Acteur Peter Faber sloot het kennismakingsweekend af met een inspirerende empowerment training: ‘’Ik kan ‘t. Ik wil ‘t. Ik doe ‘t. Nu!’’, zodat zij in Abu Dhabi altijd in zichzelf blijven geloven.

Special Olympics World Summer Games 2019

Van 14 t/m 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen en zeilen. Atletiek, zwemmen en open water zwemmen zullen plaatsvinden in Dubai.

Special Olympics

Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Changing lives, changing attitudes!

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabobank Foundation, onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij en onze event partners Coca-Cola en Stamhuis.