Stadshavens Medemblik ontvangt Blauwe Vlag 2017

YouMedemblik - Blauwe vlag
Foto: aangeleverd

Scheveningen –18 mei. De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend, 122 jachthavens en 61 stranden. Stadshavens Medemblik bv ontving dit keurmerk vandaag tijdens de Jaarlijkse Blauwe Vlag Ceremonie op de Pier en jachthaven in Scheveningen.

Veilige en schone havens in Medemblik
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de jachthavens nog aan de vereisten voldoen.
Stadshavens Medemblik bv ontving de Blauwe Vlag voor de 1e keer. “We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt Wijnand Baerken van Stadshavens Medemblik bv “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze havens”. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen ons bedrijf weet waar hij of zij aan toe is”.

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Internationale Jury
De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Ceremonie tijdens Havenmarkt in Medemblik
op 27 mei 2017 om 15:00 uur hijsen ze gezamenlijk met Burgermeester Frank Streng de “Blauwe Vlag”, locatie is Pekelharinghaven tegenover NED1671. Uiteraard bent u van harte uitgenodigd om deze ceremonie bij te wonen. De Havenmarkt begint deze dag om 10:00 uur en is voorzien van live muziek, 80 kramen en foodtrucks.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.stadshavensmedemblik.nl.