Star Wars figuren met Pinksteren in het museum

Star Wars figuren met Pinksteren in het museum

Op 1e en 2e Pinksterdag 2017 ( zondag 4 en maandag 5 juni) ontvangt het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn weer enkele Star Wars-figuren. Leden van “Rebel Legion Dune Sea Base” (de ‘good guys’) en Dutch Garrison (de ‘bad guys’) komen naar de ‘40 jaar Star Wars’ tentoonstelling en zijn in levende lijve te zien. Uiteraard kan je met ze op de foto. In mei 1977, deze week 40 jaar geleden, kwam in de Verenigde Staten de eerste Star Wars film in de bioscoop.

Bijna 30.000 bezoekers hebben al genoten van de expositie in Hoorn. Daar wordt vooral de ‘merchandise’ van de afgelopen 40 jaar getoond. Uit de collecties van vijf grote verzamelaars zijn objecten gekozen die in de drie Star Wars zalen worden getoond. Zo is er heel veel Star Wars LEGO te zien, maar ook de allereerste figuurtjes die de bedrijven Kenner en Clipper op de markt brachten. Niet eerder werd er zoveel merchandise uitgebracht bij een filmreeks.

De 501st Legion is het uitgegroeid tot een wereldwijde kostuumvereniging met meer dan 4000 leden. Al deze leden hebben een eigen kostuum van de ‘slechteriken’ uit Star Wars. Denk hierbij aan Darth Vader, Stormtroopers en Boba Fett. De 501st stelt hoge eisen aan deze kostuums waardoor deze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.
De Hollandse tak van Rebel Legion komt met enkele ‘good guys’ naar Hoorn met Pinksteren. De Nederlandse Chewbacca zal 1e Pinksterdag in ieder geval present zijn. Op deze zondag 1e zijn in totaal 10 Star Wars leden aanwezig en op maandag 2e Pinksterdag zijn er 4 levende characters. Zo loop je de kans deze dagen zomaar oog in oog te staan met een Stormtrooper of zelfs Darth Vader.

Kijk voor meer info op www.museumhoorn.nl Let op: Beide Pinksterdagen is het museum open van 12 tot 17 uur. Parkeren bij het museum is niet mogelijk. Kijk voor parkeerinfo op de site.