Uitbreiding Bakkerijmuseum start met 3 nieuwe evenementen

YouMedemblik - Bakkerijmuseum
Bakkerijmuseum - Foto: aangeleverd

Stap voor stap naar een mooie toekomst

Het Bakkerijmuseum is in beweging. Er was al veel goed nieuws te melden met extra ondersteuning, een versterkt bestuur en de aankoop van het buurpand. Het jaar 2019 gaat nog veel meer mooie nieuwe initiatieven brengen. De eerste 3 nieuwe evenementen zullen al op korte termijn, vlak achter elkaar gelanceerd worden. En deze acties zijn bedoeld om een ‘Konditorei’; een authentieke koffieruimte waar al het lekkers van de ambachtelijke bakker is te proeven, in de nieuwe ruimte te realiseren.

Vrijer en Vrijster versieren

Uiteraard wordt het weer een mooie mix van historie en actualiteit. Wat te denken van de combi van Valentijnsdag en de middeleeuwse variant van de ‘Hylickmaker’. Door die koek te versieren vroegen geliefden elkaar vroeger verkering. Het is in Westfriesland nog lang traditie gebleven als
‘Vrijer en Vrijster versieren’. Op woensdag 13 of donderdag 14 februari kunt u het zelf gaan doen in het museum. Als het u lastig lijkt dan zal op de 13de Jacco klaar zitten om de door u gewenste teksten te garneren op de vrijer of vrijster.

Goodwill veiling

Zaterdag 23 februari om 15.00 uur zal er een unieke optocht van bakkerskarren plaatsvinden om daarmee alle kunstwerken voor de Goodwill veiling van een week later van het Bakkerijmuseum naar kasteel Radboud te brengen. ‘Bakkerskarren’ dekt eigenlijk de lading niet goed, want er zijn ook handkarren, arrensleeën, krielmanden en bakfietsen bij. Totaal bijna 20 verschillende transportmiddelen, waarmee het meteen een unieke optocht wordt want nergens anders ter wereld zijn zo veel verschillende transportmiddelen voor de bakker te zien. Voor de Medemblikkers is heel bijzonder dat die dag zowel de handkar van bakker Raat als de bakfiets van bakker Bouwman door hun eigen Nieuwstraat zullen gaan.

De klap op de vuurpijl is de Goodwill veiling op zaterdagavond 2 maart in Kasteel Radboud. Het is niet alleen een veiling maar er is ook veel entertainment. En het zijn niet de minste namen die deze avond langs komen. Janny van der Heijden zal de presentatie voor haar rekening zal nemen. Onze eigen Medemblikker Peter Botman zal de veilingmeester zijn en ZGAN zal messcherp cabaret presenteren. De kavels wil je ook niet missen; van een bezoek aan het Circuit van Zandvoort met Jan Lammers, een VIP arrangement tijdens de Regatta of een Meet & Greet met Vincent Bijlo in het Theaterkerkje van Wadway tot veel kunstkavels met allemaal bekende namen. Als voorproefje op deze veiling zal vanaf 15 februari een online kunstveiling worden geopend welke tot aan de dag van de veiling in Kasteel Radboud zal lopen.

Om in bakkerstermen te blijven ‘we zitten gebakken de komende weken!’