Uniek Requiem van Brahms in Bonifaciuskerk Medemblik

Foto: aangeleverd

Zaterdagavond 28 oktober en zondagmiddag 29 oktober wordt het ontroerend mooie Requiem van Brahms uitgevoerd door het Projectkoor Brahms’ Requiem o.l.v. JAN LAAN in de Bonifaciuskerk in Medemblik. De begeleiding is in handen van niet minder dan pianisten Ramon van Engelenhoven en Eric Noya. Als solisten treden Titia van Heyst (sopraan) en Pierre Mak (bariton) op. Voor de pauze is het ook genieten van Brahms’ Alt-Rhapsodie met soliste Judy Schouten (alt) en van zijn 6 Klavierstücke op.118 met Ramon van Engelenhoven aan de vleugel.

Requiem van Brahms niet droevig maar troostend !
De tekst van Ein deutsches Requiem is Duits maar is géén vertaling van een Latijnse mis. Brahms zag zijn Requiem meer als een humanistische lijdensmeditatie en had ook graag de titel willen inwisselen voor Ein mensliches Requiem: het gedenkt niet zozeer de doden maar ontmantelt de angst voor de dood en biedt troost aan de overlevenden!

Projectkoor Brahms’ Requiem uit heel West-Friesland
Het Projectkoor Brahms’ Requiem is eind april dit jaar gestart en met de uitvoering staan ruim 65 koorleden op het podium. Het zijn goed geoefende zangers (van verschillende koren) uit heel West-Friesland e.o. : van Schagen tot en met Enkhuizen en van de Wieringermeer tot en met de Beemster.

Zaterdag 28 oktober aanvang 20.15 uur
Zondagmiddag 29 oktober aanvang 14.30 uur
Kaarten:T 0227-540015 (din-vrij 10-17 uur) of info@praktischprojectmeubel.nl.
Zie ook www.bonifaciusmedemblik.nl