Voorzitter Stem Bert de Jong: “En toen waren er nog maar twee…”

De gevolgen van het Coronavirus zijn ook aan de Stichting Evenementen Medemblik (STEM) niet ongemerkt voorbij gegaan. Werden door de eerste maatregel van het kabinet het Truckfestival en het Korenfestival getroffen, het besluit van 21 april j.l. maakt de impact nog groter.
Het vervolgbesluit om tot 1 september alle evenementen te verbieden, betekent dat zowel de Zomermarkten, de Oldtimerdag als de Westfriese Waterweek Medemblik niet door kunnen gaan.
Een grote teleurstelling voor alle vrijwilligers die al ruim een half tot een jaar met de voorbereidingen bezig zijn geweest. Maar natuurlijk ook een domper voor alle deelnemers, bezoekers, inwoners, horeca en middenstanders van Medemblik.

Koude douche

Voor de Waterweek een extra teleurstelling, omdat na jaren proberen het eindelijk gelukt was om Karin Bloemen samen met KSM voor het Oosterhavenconcert te kunnen vastleggen. Hopelijk lukt dit volgend jaar alsnog. Uiteraard hadden het bestuur van de STEM en de organisatoren van de individuele evenementen in de huidige situatie wel rekening gehouden met dit scenario, maar toch voelt dit besluit als een koude douche.
Aan de andere kant toch ook veel begrip voor het moeilijke en ingrijpende besluit van de regering, want gezondheid en veiligheid staat ook bij de STEM hoog in het vaandel.
Kortom, de huidige omstandigheden laten niet toe dat evenementen doorgang vinden, dus richten deze evenementen hun vizier nu noodgedwongen op 2021.
Toen waren er nog twee STEM evenementen, namelijk de intocht van Sinterklaas en Dickensdag.

We wensen iedereen, namens het bestuur en alle vrijwilligers, ontzettend veel gezondheid voor de komende tijd!

Bert de Jong
Voorzitter Stichting Evenementen Medemblik
Voorzitter Westfriese Waterweek Medemblik