Westfriese Sportverkiezingen klaar voor finale spektakel

Foto: aangeleverd

De organisatie van Westfriese Sportverkiezingen 2016 is klaar voor het grootse finale spektakel op zondagmiddag 8 januari in Het Park in Hoorn. Niemand minder dan onze ‘zilveren’ handbalkeepster Tess Wester zal daarbij aanwezig zijn voor een presentatie en prijzen uitreiken.

Allerbelangrijkst is uiteraard de aanwezigheid van de genomineerde Westfriese topsporters met hun familie, vrienden, kennissen, relaties en natuurlijk de fans. De genomineerden over het sportjaar 2016 zijn: voor Sportvrouw: Irene Schouten, marathonschaatsen, inline skate; Vera Koedooder, wielrennen; Nadine Visser, atletiek. Voor Sportman: Simon Schouten, marathonschaatsen; Eyevan Danenberg, vechtsport; Bauke Muller, bridgen. Sporttalent: Leon Dudink, biljarten; Pippa van Ierssel, kitesurfen; Janno Botman, schaatsen.

handbalkeepster Tess Wester – Foto: aangeleverd

Sportcoach: Constantijn Schouten, trainer vv Blokkers; Antoine Gooyers, trainer coach zaalvoetbal Hoornse Veerhuys; Karin Burrekers, trainer coach handbal junioren Westfriesland SEW. Sportploeg: HBV badminton; Hoornse Veerhuis, zaalvoetbal; DSV Dance Impression, ballroom dance. Aangepaste sporters: Bas Takken, zwemmen; Megan Hollander, badminton; Geert Schipper, triatlon.

Programmaleider Gerard Berkhout is er opnieuw in geslaagd om met grote zorgvuldigheid en behulp van velen een tot op de minuut ingevulde manifestatie te maken, waardoor de honderden bezoekers van dit sportfestijn van een wervelende en opwindende sportmiddag kunnen genieten.

De thema van de sportverkiezingen West-Friesland is dit jaar ’Schittering in zilver, en we gaan er weer voor’. Om daarmee nog eens te onderstrepen dat een zilveren prestatie absoluut ook top is. Tegelijkertijd wil stichting sportverkiezing West-Friesland álle sporters een hart onder de riem steken door voor te houden: We gáán er weer voor. Daarom worden tijdens het gala in Het Park ook de vele namen gepresenteerd van de Westfriese sporters die wel degelijk gepresteerd hebben, maar net niet de nominatie haalden.

Foto: aangeleverd

Het evenement kan georganiseerd worden dankzij hoofdsponsor Rabobank en de financiële ondersteuning van het regionale bedrijfsleven en de Westfriese gemeenten. Het sportspektakel wordt doorspekt met een scala aan show en entertainment. Het programma begint om 14.30 uur, de zaal is een half uur eerder geopend, en na afloop is er nog alle gelegenheid om sporters en belangstellenden te ontmoeten in de foyer van Het Park.

Kaarten voor dit evenement zijn voor vijf euro te bestellen op de site van de Westfriese sportverkiezingen (www.westfriesesportverkiezing.nl ) en van schouwburg Het Park (www.hetpark.nl ). De prijs is inclusief garderobe, koffie/thee bij ontvangst en een gratis pauzedrankje.

Sportcongres
Voorafgaand aan het Sportgala organiseert de stichting Westfriese Sportverkiezing in samenwerking met Sportservice West-Friesland het sportcongres ‘Levenlang in beweging zijn’. Aanvang 11.45 uur, in Grand café ’t Hop bij de schouwburg (meer info over het congres ook op www.westfriesesportverkiezing.nl ).