Wilt u meedenken en meebesturen? Word raadslid!

Foto: gemeente Medemblik

Bent u betrokken bij uw omgeving en weet u wat er leeft? Interesseert u zich voor politiek en heeft u een duidelijke mening en visie? Dan is de gemeenteraad misschien iets voor u. Wilt u wat verbeteren of veranderen in onze gemeente? U kunt er een bijdrage aan leveren. Bijvoorbeeld als raadslid.

Een raadslid vertegenwoordigt de inwoners en neemt belangrijke beslissingen over onderwerpen die iedereen aangaan. De ene keer betreft het plannen voor woningbouw of een sportvoorziening. De andere keer het Wmo-beleid, de gemeentebegroting of de samenwerking met de buurgemeenten. U kunt natuurlijk uw mening of bezwaren over diverse onderwerpen duidelijk maken tijdens inspraakavonden. De invloed van een raadslid gaat verder. Een raadslid neemt, samen met de andere raadsleden, ook echt besluiten!

Informatiebijeenkomst
Op 10 mei organiseert gemeente Medemblik een bijeenkomst voor inwoners die interesse hebben in van het gemeentelijke besluitvormingsproces. Maak kennis met de werkzaamheden van een raadslid en de rol van de burgemeester. Een raadslid vertelt u over zijn ervaring met het raadswerk. Natuurlijk lichten wij ook de rol van de wethouders en de ambtenaren toe. Misschien heeft u er wel eens aan gedacht om gemeenteraadslid te worden. Deze bijeenkomst geeft u een kijkje achter de schermen. Of u uiteindelijk een actieve stap richting de gemeentepolitiek wilt zetten, beslist u natuurlijk helemaal zelf.

Plaats en tijd
U bent van harte welkom op 10 mei van 19:30 – 21:30 uur in het gemeentehuis te Wognum.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het formulier in te vullen op de site van de gemeente Medemblik.

Bron: gemeente Medemblik