Woensdag 2 augustus: Nostalgisch Hartje Hoorn en Dag van het Paard

YouMedemblik - Nostalgisch Hartje Hoorn
Nostalgisch Hartje Hoorn - foto: aangeleverd

De Hoornse Woensdagmarkt van vandaag staat in het teken van nostalgie en de absolute hoofdrol is weggelegd voor het paard. Dit trouwe dier is de beste vriend, de trots en het geluk van heel veel mensen die meedoen aan de jaarlijkse Dag van het Paard.
Vandaag ontvangen wij de Vrienden van het Aangespannen Paard wat het ringsteken voor authentieke aanspanningen organiseert. Een jaarlijks terugkerende happening en lust voor het oog. De dag start om 11.00 uur met een rondrit door de stad en om 12.00 uur begint het programma met een defilé over de Gedempte Turfhaven. Wij brengen vandaag ook een ode aan het Friese paard, een oer-Hollands ras, van oorsprong een boerenwerkpaard met een koninklijk voorkomen. Deze ode wordt gebracht door The Black Pearls en het Fries Paardenballet. Dit intermezzo komt drie keer tussen de ringsteekrondes door.

Op de Grote Noord staat de wekelijkse kunst- en curiosamarkt en op de Roode Steen is er de Proef- en Beleefmarkt. Op de Gouw treft u de wasvrouwen en een echte ouderwetse werkende smidse aan. Ook is de historische fietsclub present. Zij doen ook mee aan het ringsteken, maar dan op fiets!
Verder treft u veel gezellige muzikanten en straattheater in de stad, van middeleeuwse gezelschappen tot moderne trekzakkers en ook komt Tovernaar Rufus met zijn Vliegende Hollander naar de stad.
De Woensdagmarkt is van tien tot vijf en natuurlijk is de toegang gratis.

In verband met de kermis is er pas op woensdag 30 augustus weer een Woensdagmarkt. Het is dan tijd voor de Hoornse Beestenboel en de Ponydag.

Meer informatie? Hou de Facebookpagina ikhouvanhoorn in de gaten, daarop worden regelmatig updates gepubliceerd. Bovendien vindt u daar informatie over alle activiteiten en evenementen die in Hoorn plaatsvinden.

Namens alle binnenstadsondernemers wij u een hele fijne dag in Hoorn en hopen u nog een keertje te zien.