“Zie de maan schijnt door de bomen” bij Volkssterrenwacht Orion

Foto: aangeleverd

Kom “gluren” naar de maan bij Orion! Dat kan op de eerstvolgende kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion op zaterdag 25 november 2017. Publiek is van harte welkom vanaf 19.00 – 22.00 uur aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel. Nog nooit de kraters van de maan gezien van heel dichtbij? Kom deze dan bekijken door de grote telescopen, die bij Orion staan! Met eigen mobiel of camera kan door bezoekers een foto van de maan gemaakt worden; hoe “cool” is dat?
Op het dakterras van Orion staan ook een aantal telescopen opgesteld, waar je bij helder weer doorheen kunt kijken naar o.a. de maan, sterrenhopen zoals de Plejaden en sterrennevels waaronder de Orionnevel.

De avond bestaat uit een boeiend programma:
In het digitale planetarium worden er met een speciale planetariumbeamer prachtige presentaties over heelal en ruimtevaart vertoond en wordt er een overzicht gegeven van sterrenbeelden. Ook kan er ingezoomd worden op de maan, planeten en de actuele sterrenhemel.
In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie, waaronder een mooie collectie meteorieten, mineralen, ammonieten en dino-onderdelen. Je kunt hier ook deelnemen aan verschillende natuurkundige proefjes. Daarnaast krijg je uitleg over allerlei natuurkundige fenomenen, zoals de breking van licht, statische elektriciteit en magnetisme en maak een interactief reisje door het heelal via het grote touchscreen.
Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig om uitleg en informatie te geven. Een bijzondere avond dus voor jong en oud!

De toegang is gratis en er hoeft niet te worden aangemeld van te voren.
Voor meer info: 06-48850445 of kijk op www.volkssterrenwachtorion.nl