Zoeken en vinden: Een avond over archief- en familieonderzoek

archief- en familieonderzoek
Familie Jaap Zuurbier X Margaretha Langedijk - foto: aangeleverd

Op vrijdag 9 maart organiseert De Cromme Leeck in café De Vriendschap in Wadway een avond over historisch onderzoek. Waar vind je gegevens over je voorouders, over een gebeurtenis, over je huis, je straat of je dorp? Waar staat iets over de school of de kerk?

Geschiedenis

Sanne Maasbach en Elsbeth Groothedde van het Westfries Archief in Hoorn verzorgen het gedeelte voor de pauze. Zij vertellen over de taak en de werkwijze van het archief en over het nieuwe project De Westfriese Kaart. Ook laten ze (digitaal) enkele speciale archiefstukken uit onze dorpen zien.
Na de pauze vertelt Harold Bos, voorzitter van de Stichting Westfriese Families over stamboomonderzoek. Duik in de geschiedenis van je familie! Hoe ver kom je, waar loop je tegenaan, welke ontdekkingen doe je? Stilgestaan wordt bij bijzondere verhalen en er wordt uitleg gegeven over aanpak en opzet van genealogisch onderzoek.

Foto is gemaakt ter gelegenheid van het 25-jarig_huwelijksfeest in 1939 van Dirk en Aafie Huibers-Steur – foto: aangeleverd

Zoeken en vinden, een avond over archief- en familieonderzoek
Met Sanne Maasbach, Elsbeth Groothedde en Harold Bos
Vrijdag 9 maart, inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.
Café De Vriendschap, Wadway
Donateurs gratis entree, belangstellenden 3 euro.

Twee foto’s: Onderzoek naar families komt aan de orde op 9 maart tijdens de avond van De Cromme Leeck.