Zomeravondconcert in Bonifaciuskerk Medemblik

YouMedemblik - Bonifaciuskerk Medemblik
Harm Hoeve - Foto: aangeleverd

Zaterdag 5 augustus verzorgt de organist Harm Hoeve het eerste zomeravondconcert van dit seizoen in de Medemblikker Bonifaciuskerk.

Harm Hoeve is een musicus, die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt.
Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; ” enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.” (aldus recensent Jan van ‘t Hul)

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem.
In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.
Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met deze koren maakte hij verschillende cd’s en werd meegewerkt aan radio- en tv-uitzendingen.

Het programma voor het concert in Medemblik is zo samengesteld dat de vele klankkleuren van het orgel ruimschoots aan bod komen. De orgelconcerten van Händel zijn geliefd door hun opgeruimde karakter. Harm Hoeve speelt het zesde concerto. Van Bach worden een aantal koralen uit zijn Cantates ten gehore gebracht. De Italiaanse barok is vertegenwoordigd met een vrolijke sonate van Galuppi. Noord-Hollandse klanken zijn te horen in de variaties van Cor Kee over het oud- Hollandse lied “Merck toe hoe sterck”. Ook het romantische repertoire laat zich goed vertolken in Medemblik. Zo is een Mars van Lefebure-Wély en de Fanfare van Lemmens geprogrammeerd. Dat zelfs dansen op een orgel mooi kunnen klinken laat Harm Hoeve horen in een werk van de Duitse componist Willscher.

Het concert zaterdag 20 augustus begint om 20.00 uur.
De ingang van de kerk aan het Kerkplein is open vanaf 19.30 uur.
In de pauze kunt u iets drinken en eventueel de expositie in de Noordbeuk van de kerk bekijken.
De toegangsprijs voor het concert bedraagt € 6,–