You medemblik op de mat

Deze winter start You medemblik met de campagne ‘Houd You medemblik op de mat!’. Eigenlijk is het vreselijk dat er om een financiële bijdrage van de lezers moet worden gevraagd, dat er moeten worden ‘gebedeld’ om geld, maar het is helaas bittere noodzaak geworden.

Waarom een donatie?
De laatste jaren lopen de advertentieopbrengsten voor gedrukte media enorm terug. En dat geldt helaas ook voor You medemblik. Met de opkomst van Social Media en Google Adwords hebben ondernemers veel meer keuze om hun producten in de kijker te zetten. Google en Facebook behoren inmiddels tot de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld. Dat maakt het wat wrang dat lokale uitgevers langzamerhand het onderspit moeten delven, terwijl de rijksten van de wereld wederom rijker worden.

Geen subsidie
Veel mensen denken dat You medemblik gesubsidieerd wordt door gemeente Medemblik, maar dat is niet het geval. Het blad is een zogenaamd particulier initiatief en wordt niet in opdracht van een bedrijf of instelling uitgegeven. Dat maakt het onpartijdig en onafhankelijk en dat moet zo blijven om de journalistieke waarde te behouden.

Stijgende kosten, dalende opbrengsten
Alsmaar stijgende kosten voor redactie, advertentiewerving, fotografie, opmaak, drukwerk en verspreiding zorgen voor nóg grotere uitdagingen. Helaas nemen ondernemers uit de kernen maar beperkt advertenties af, waardoor You medemblik steeds een ‘Medemblik Stad’-tintje houdt, terwijl het ook heel graag de verschillende kernen van Medemblik wil belichten. Samenwerken betekent ook samen de kosten dragen. Daar plukken de ondernemers uiteraard ook de vruchten van! You medemblik probeert verbindingen te leggen tussen de lezers en de ondernemers, om zodoende een meer homogeen Medemblik te realiseren. 17 kernen, één Medemblik. Maar misschien staat het blad wel alleen in die ambitie?

Eigen broek omhoog houden
Ik hoor je denken, maar de andere krantjes houden toch ook hun broek zelf omhoog? Dat klopt, maar hun oplages zijn vaak beperkt en de verschijningsvorm een stuk goedkoper dan een magazine. Daarnaast wil You medemblik graag kwaliteitsartikelen produceren, met inhoud en een beetje diepgang. Ook daarvoor ligt de kostprijs een stuk hoger. Er worden maar liefst 21.500 exemplaren van het magazine gedrukt, die allemaal huisaan-huis gebracht worden. Daarom wordt nu een klemmend beroep op de lezers gedaan…

Bédelen of bedélen?
Als de klemtoon van het woord bedelen op de tweede lettergreep ligt, dan krijgt het woord plots een heel andere betekenis. Want dat is wat You medemblik al ruim tien jaar gratis aan de lezers doet. Het blad, de passie, de bezieling aan de lezers bedélen. Jaar in, jaar uit, zes keer per jaar. Het motto is immers ‘delen = vermenigvuldigen’ en dat rechtvaardigt wellicht de vraag: Doe een donatie, al is het maar vijf euro per jaar. Doe het nu en:
Houd You medemblik op de mat!
In alle kernen…
Ga naar doneren