Tijdens het Oldtimer Festival, op een zondag in juli, worden wederom oude, maar goed onderhouden auto’s en motoren opgesteld in de binnenstad van Medemblik. Vaak zijn er vele jaren van restauratie aan voorafgegaan alvorens zo’n prachtig glimmende automobiel geshowd kan worden. De eigenaren van deze ‘golden oldies’ zijn dan ook meer dan trots dat ze hun oldtimer aan de bezoekers van dit festival kunnen laten zien.

Meer dan 100 ‘Golden Oldies’

Maar liefst ruim 100 unieke wagens en motoren passeren de revue. Op de Nieuwstraat en in het Bagijnhof worden de wagens met zorg tentoongesteld.

In voorgaande jaren was onder meer een Mercedes 170S uit 1951 te zien. De heer Van den Berg uit Spanbroek toonde deze wagen met gepaste trots. Ook bracht hij een Citroën Traction uit 1956 mee.

Joop Kulk uit Den Helder showde zijn Jaquar uit 1970 en de heer Verdoes uit Katwijk aan Zee bracht zijn Chevrolet Impala uit 1958 mee naar Medemblik. Kees Zwaan uit Wognum kwam met zijn Cadillac Cabrio uit 1959.

Ook een aantal Medemblikkers toonde hun paradepaardje. Er viel te genieten van de door Ben Hoogers gerestaureerde Ford Anglia en de sportwagen MGA uit 1957 van Nico Vermeulen.

Mogelijk zijn deze automobielen ook dit jaar weer present.

Foto: Robert Gieling

Dit is echter slechts een greep uit het grote aanbod van oldtimers dat te zien zal zijn. Vanuit heel Nederland worden de oldtimers naar Medemblik gereden.

Line Dancing
Ook tijdens dit festival wordt er weer volop gedanst. Verschillende dansgroepen geven demonstraties van de specifieke Line Dance. Een dans die thuishoort tussen de stoere wagens en motoren.

Winkels geopend
Tussen de bedrijven, de oldtimers en de Line Dancers door, is van 12.00 tot 17.00 uur het Medemblikker winkelbestand geopend. En in het Bagijnhof staat een gezellige handelsmarkt opgesteld.

Voor een hapje en een drankje kan men terecht op één van de vele gezellige terrassen in de binnenstad.

De ware liefhebber van oldtimers ontbreken dan ook niet op dit festival. Een prachtig dagje uit voor het hele gezin.