We waren in gesprek met Peter van Etten uit Nibbixwoud. Peter is een verfent brommerliefhebber en kan er dan ook alles over vertellen. Hij zet samen met Piet Lakeman allerlei toertochten uit in Westfriesland en daarbuiten. Dus ben je ook een liefhebber van de Solex, Puch, Kreidler of Zündapp? Luister dan naar deze podcast en sluit je aan bij de club. Peter is bereikbaar via pj.van.etten@quicknet.nl

Peter Commandeur interviewt op regelmatige basis leuke mensen met hun interessante hobby’s of werk.

Wil jij ook een keertje met jouw verhaal in You medemblik – de Podcast? Stuur dan een mailtje naar podcast@youmedemblik.nl of bel Peter op nummer: 0630-121236

Deze podcastaflevering van “You medemblik – de podcast” focust zich op Peter van Etten, lid van de bromfietsclub Westfriesland. Peter deelt zijn enthousiasme voor oldtimer bromfietsen, een passie die hij samen met andere leden deelt. De club organiseert toertochten door Noord-Holland en verder, waarbij leden op klassieke bromfietsen rijden en onderweg stops maken bij diverse bezienswaardigheden. De club werd opgericht in 2005 en heeft ongeveer 150 leden.

Peter spreekt over de hernieuwde interesse in retro en oldtimers, mede gevoed door een algemene nostalgie naar het verleden en de praktische en sociale aspecten van bromfiets rijden. Hij licht toe dat veel leden bromfietsen van vóór het jaar 2000 bezitten, en dat de club zich richt op het behoud van deze klassieke modellen en de daarmee verbonden levensstijl. De club vraagt geen lidmaatschapskosten en financiert zichzelf uit liefdewerk oud papier.

Peter bespreekt ook de uitdagingen waarmee de club geconfronteerd wordt, zoals milieuvoorschriften die het rijden in steden als Amsterdam beperken. Verder deelt hij persoonlijke anekdotes en de gezelligheid binnen de club, waarbij leden elkaar helpen en samen genieten van toertochten en sociale bijeenkomsten.