Nico was niet alleen een markante Medemblikker, maar ook mijn broer en de allereerste topfan van de Facebookpagina van You medemblik. Hij stierf 8 februari op 63-jarige leeftijd aan een hartaanval. Veel te jong en veel te plotseling. Dat z’n hart niet goed was wisten we wel, maar hij had er wat mij betreft nog wel een paar jaar bij mogen hebben. Nico was een bijzondere man. Wars van regels of protocollen, baande hij zich een weg door het leven. We hebben heel wat met hem te stellen gehad, aangezien hij elke keer de grens opzocht. 

Toen een paar jaar terug hartfalen bij hem werd vastgesteld kwam hij tot inkeer. Hij raakte meer sociaal betrokken en was een vaste waarde bij de projecten die we in Medemblik hebben ontwikkeld. Bij Schaatsen op het Plein behoorde hij tot de vaste kern en leidde hij de bouwploeg.
Eind december haalden we samen de frames van de portrettenserie weg,
die vanaf augustus op de Nieuwstraat stonden. Dit bleek het laatste klusje wat we samen hebben kunnen doen. Nico, we missen je en we blijven je herinneren als een markant medemens, een markante Medemblikker.