Op zaterdag 14 januari zal er een feestelijk concert plaatsvinden in de Bonifaciuskerk in Medemblik met optredens van zowel het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest (NHJFO) als het Frysk Fanfare Orkest (FFO). Beide orkesten zijn bekend om hun werk als kweekvijver voor jong muzikaal talent en zorgen ervoor dat kennis, enthousiasme en passie voor muziek worden overgedragen aan hun leden. Het belooft een avond te worden met wereldmuziek uitgevoerd door ambitieuze amateurmuzikanten.

Het NHJFO bestaat sinds 2004 en heeft al eerder succesvol opgetreden in Medemblik. Het wordt geleid door oprichter Lieuwe de Jong en heeft leden uit de hele provincie Noord-Holland. Het FFO, opgericht in 1983 en geleid door Jouke Hoekstra, heeft in het verleden meerdere keren het hoogste resultaat behaald in de concertafdeling fanfare tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Hoekstra is ook initiatiefnemer van diverse multidisciplinaire projecten, zoals samenwerkingen met jazz en filmmuziek, en een gerespecteerd jurylid bij concertwedstrijden. Het FFO streeft naar het hoogste niveau van muziekbeoefening.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor €10 en kunnen worden gekocht via www.ticketkantoor.nl/shop/nhjeugdfanfare of per e-mail via spbobonifaciuskerk@gmail.com. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Pieter Backer Orgel Bonifaciuskerk Medemblik.