De knoop is doorgehakt! Dit jaar zal de feestelijk verlichte pakjesboot met Sinterklaas en al zijn pieten op zaterdag 14 november de Oosterhaven niet binnenstomen.

Na de laatste persconferentie van premier Rutte is er overleg geweest tussen de commissie en het STEM-bestuur. Het bestuur heeft inmiddels overleg gehad met burgemeester Frank Streng en de betrokken beleidsambtenaar. De conclusie die helaas getrokken moest worden is, dat er momenteel niet kan worden voldaan aan de voorwaarden die gelden voor vergunning verplichte evenementen.

De intocht van Sinterklaas in Medemblik is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot evenement met heel veel bezoekers. Jaarlijks staan er veel kinderen én volwassenen aan de kade om de aankomst van de prachtig verlichte stoomboot te aanschouwen. De intocht trekt veel belangstellenden van buitenaf, waardoor het tijdens de grote optocht langs de route ook erg druk is. Het niet kunnen waarborgen van de 1.5 meter afstand is dan ook doorslaggevend geweest bij het nemen van deze moeilijke beslissing.

Net als voorgaande jaren wordt er wel een programma voor alle basisscholen van Medemblik gemaakt. Ook worden de vlogs met Vin en Frank gewoon uitgezonden. Op afstand houden de vloggers contact met Sinterklaas. Alle kinderen krijgen ook dit jaar gewoon hun cadeautjes. Hoe Sinterklaas dat gaat doen, is nog geheim. Maar ook dit jaar komt alles natuurlijk weer helemaal goed!