& bruisend Medemblik

POTDOMME. Echt zó cliché, maar voelen jullie het ook? Wat een paar zonnestralen al niet met je kunnen doen. Die ENERGIE. De hele wereld en mensheid worden er zo veel mooier op. Energie. Ik ‘betrap’ mezelf erop dat ik dit woord vaak gebruik. En laat dit nou toevallig net het goede jaargetijde daarvoor zijn. LENTE. Eindelijk verlost van die grijze regendeken. Alles groeit en bloeit weer. Tijd voor actie in de tent. BAM.

Mijn actieplan is om slechte energie achter me te laten en te kiezen voor dingen waar ik blij en beter van word. Zo veel dingen, situaties, mensen hebben elke dag weer invloed op je energie. Op ‘mijnes’ in elk geval. Als je er even over nadenkt; energie zit toch in de basis van alles? Wat kun je de wereld goed aan als je zelf goed in je vel (energie) zit. Aan de andere kant zijn er ook dingen die (onbewust) energie trekken. Die het eigenlijk niet waard zijn. Weg ermee.

Alleen al de lente geeft zo’n energy boost. Onze witte winterkoppies gaan weer in de bloei en in een blije plooi. Terwijl ik dit schrijf, zit ik met mijn kont (die blijft dan alleen wel weer wit in dit bloeiseizoen, beetje jammer) in het groene gras aan de Westerhaven. Twee mannen – bootburen – praten jubelend met elkaar over het nest meerkoeten dat net is uitgekomen. Een andere bootbuur, met een tas proviand uit de spiksplinternieuwe Spar (ja, jongens, de bloei giert erover hier in Medemblik) komt ook nieuwsgierig verhaal halen. Ondertussen drijft iets verderop een zeilboot van zo’n tweehonderd meter (of voet) af op de brug. Vind het toch altijd knap hoe ze zo’n slagschip voor het oog bijna moeiteloos in het gareel kunnen houden. Mooi ook, die kapiteins. Dapper voor zich uitkijkend. Niets zeggen. Als een kleine kudde stoïcijnse keizerspinguïns. Chapeau. En wat denk je?! Ja hoor… Ook de brug heeft de winter overleefd. Hij gaat weet omhoog, YESSSS. Geniet er weer lekker van deze zomer. Onthoud: pak je momentje hè, als ‘ie weer omhoog staat. Kijk om je heen, maak een praatje, je kunt toch niets anders.

Zo, mijn energielevel is weer 100%. Wat een kwartiertje in het Medemblikse gras al niet kan doen. Wat is dit toch een HEERLIJKE plek. Bloei er maar lekker op los deze lente, lieverds.