& bruisend Medemblik

Potdomme… Alleen al als ik alle festivals en festiviteiten in Medemblik achter elkaar op zou noemen, is zo’n column snel gevuld. Mijn broertje is elke keer weer verbaasd als-ie bij me komt lunchen bij Locals; de ene keer rijdt hij half mee in een militaire colonne, daarna paraderen zangkoren vanuit heel Nederland voor z’n auto de Nieuwstraat over en de andere keer komt hij de Nieuwstraat niet eens op, omdat die bezaaid is met oldtimers. “Er is ook altijd wat te doen hier!” Als ik naar mijn werk fiets en vanuit de verte The Lion King-verkeerbeheer al zie shinen voor de brug, dan weet ik dat het een goede dag wordt.

En dan afgelopen kermis… Op zich heb ik al de mooiste dierentuin ever; die werd deze week nog even versterkt met een kudde kleurrijke olifantjes voor de deur. Mooi hoor. Heerlijk geschetter van die beesten de hele dag ook, helemaal top. De kermisweek begon woensdagavond het mooist met het vijfjarig bestaan van Locals. Dat hebben we goed gevierd met z’n allen, met ons familietje. Want ja, zo voelt het ondertussen wel. Na een weekje drukte en hysterie kon ik met Claudia nog even alle highlights meepakken van de Medemblikker kermis. Van de Booster en kamelenrace tot the Cats-a-Glow bij Brakeboer. Heerlijk tochtje door een heerlijk stadje.

Waarschijnlijk weten jullie wel dat ik een grote voorliefde voor bijzondere mensen heb. Hier ga ik binnenkort mijn werk van maken bij Leekerweide. Dit is ongetwijfeld ook een goede broedplek voor een column. Tot gauw!