Dirk Brouwer streek neer in Medemblik in 1984: velen kennen hem als muzikant op bruiloften en partijen en bij bedrijven en verenigingen. En van het Rondom Weekend natuurlijk! Drie jaar geleden emigreerde hij naar Thailand.

YM: Dirk, waarom besloot je naar Thailand te emigreren?  
Dirk: “Ik kwam er al heel wat jaren, dus leer je het land en de mensen goed kennen. Ik heb precies in de goede periode mijn huis weten te verkopen en al met al vond ik het er in Nederland niet leuker op worden.”
 
YM: Wat bevalt je in Thailand?  
Dirk: “Om te beginnen: je moet niet romantiseren. Maar in het algemeen kun je stellen dat je hier gemoedelijker en minder haastig kunt leven. Het weer brengt dat ook met zich mee, want boven de 30 graden doe je vanzelf een stapje terug. Ik woon samen met mijn vriendin in Loei in het noordoosten. Hier vlakbij is de Mekong rivier, de natuurlijke grens tussen Thailand en Laos.
Werken mag ik hier niet, ik heb hier een retirement visum. Dit krijg je als je boven de vijftig bent, aantoonbaar genoeg financiële middelen van bestaan hebt en hier niet gaat werken. Gelukkig ben ik muzikant, dus als ik hier sta te zingen is dat uiteraard ‘voor de lol’. Omdat de lokale bevolking zelf uitermate belabberd Engels zingt, vindt men het geweldig als iemand dat wel goed kan. Immers: ‘I lab you’ gaat vrij gauw vervelen…”
 
YM: Mis je Medemblik en dan met name het Rondom Weekend?
Dirk: “Het meest van alles mis ik mijn kinderen en kleinkinderen. Maar qua Rondom Weekend: in 2011 ben ik geweest en toen was er al veel veranderd. Voor mijn gevoel werd het allemaal zakelijker en ging de hoofdzaak ‘gezelligheid’ wat verloren. Maar gelukkig hebben we jarenlang vreselijk veel lol gehad en die herinneringen blijven.”
 
YM: Wil je er enkele voor ons ophalen?
Dirk: “Het eerste jaar dat we de Toppers deden, hadden we bedacht dat we op motoren de tent zouden binnenkomen. Iedereen stond te kijken van ‘Wat gebeurt hier?’  Een gigantische happening! Of die eerste keer dat we een rookmachine op het podium tot onze beschikking hadden en Ben Tiben opkwam. De rookmachine ging aan, maar wilde niet meer uit, dus  tijdens het hele nummer heeft niemand ook maar iets van Ben gezien.”
 
YM: Kom je dit jaar?
Dirk: “Dat zit er helaas niet in. Maar ik wil ik iedereen vanuit Thailand wel een geweldig gezellig Rondom Weekend toewensen!”