De familie Imming woont al sinds 1999 in Australië. Samen met hun kinderen Damien (23) en Dino (12) genieten Frank en Karin enorm van alle vrijheid die het land biedt. Maar: “We missen van Medemblik wel de Nederlandse gezelligheid en spontaniteit.”

“Franks ouders woonden in Medemblik en wij kwamen regelmatig vanuit Frankrijk op visite”, vertelt Karin, “Wij verhuisden naar Medemblik  in 1991 and woonden daar tot onze emigratie in 1999.” Het gezin vertrok naar Mount Eliza 3930, 60 km. van Melbourne. “Waarom? Wij zochten een uitdaging”, aldus Karin.
En dat werd het, in positieve zin. Karin startte meteen bij Siemens VDO als Export Manger en Frank als bakker bij een lokale bakkerij. “Na zes maanden begin hij zijn eigen bakkerij en dat ging direct goed”, vertelt Karin, “Zelfs zo goed dat ik negen maanden later mijn baan opzei om hem te ondersteunen.” Na 14 jaar is de zaak vooral gespecialiseerd in Nederlandse en Duitse producten én ‘still going strong in business’. 

Harddraverij

Wat de twee ontzettend missen is de gezelligheid van de Harddraverij: “Wij hadden altijd een heel leuke traditie. Ik kookte voor alle ‘meiden’ – meestal een Indonesische rijsttafel – waarna ik met ze op stap ging”, herinnert Karin zich, “De ‘left overs’ en de schoonmaak lieten we aan Frank en de boys!” Verder was alles fijn op loopafstand: vrienden, boodschappen, familie, cafés… En de gezelligheid en spontaniteit dus. 

Oudste zoon Damien is inmiddels afgestudeerd en werkt bij de Department of Justice als ‘Business Analyst’. De jongste, Dino gaat volgend jaar naar de hogere school. Hij houdt van scouts, zeilen en hockey. En wat gebeurt er verder ‘down under’? “Frank geniet in zijn vrije tijd van een ritje op zijn Harley. Ik zeil met hart en ziel elke week. Buiten dat ben ik de afgelopen anderhalf jaar aan het studeren voor ‘International Investment en Share Trading’. Ik zoek namelijk altijd een uitdaging”, lacht Karin.